İçeriğe geç

Botan Ismi Ne Anlama Gelir

Botan ne demek Türkçe?

Botan, Dicle’nin bir koludur. Ayrıca Şırnak bölgesini de kapsayan tarihi bir bölgeyi ifade eder. Şırnak, Siirt, Mardin’in doğusu ve Batman bölgesini içerir. Adını eski Botanik Prensliği’nden alır.

Aboş ismi ne anlama gelir?

Türkçe sözlükte kan bağı olan kimseler anlamına gelir. Akrabalık, kan veya evlilik yoluyla birbirine bağlı olan kimseler anlamına gelir.

Bora ismi ne anlama gelir?

Çoğu tek heceden oluşan Kore isimlerinin aksine, Çin-Kore ismi olan Bora, yerel bir Kore ismi ve tek iki heceli bir kelimedir ve (中中中름): “mor” anlamına gelir. Gökyüzü”), Seul – Ki (“bilgelik”) ve Sora (“kabuk”) gibi, bu isim de son yıllarda Güney Kore’de giderek popüler hale gelmiştir.

Büge ismi ne anlama gelir?

Büge isminin su barajı ve rezervuar anlamına geldiği söylenebilir. Unisex bir isim olan Büge, sözlükte baraj anlamına gelmektedir. Türkçe kökenli bir isim olarak bilinmektedir.

Botan hangi dilde?

Botan Emirliği Botan Emirliği Mîrektîya Bota میرنشینی بۆتان (Kürtçe)Başkent CizreResmi dil(ler)KürtçeTanınmış bölgesel dil(ler)ErmeniceOrtak dil(ler)Farsça (edebi dil), Türkçe (Osmanlı yönetimi altındaki yazışma dili)12 satır daha

Botan aşireti kimdir?

Buxtî hanedanının son temsilcisi Yezdan Şêr Bey’dir. Cizre ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hem yerleşik hem de göçebe olarak yaşayan bu aşiretin birçok alt kolu ve kendine özgü bir kültürel yapısı vardır. Anahtar kelimeler: Kürt aşiretleri, Buxtî aşireti, Buxtî Mîrliği, Azizan Mîrliği, Cizre.

Aybars isim ne anlama gelir?

Aybars, “ay leoparı” veya “gri leopar” anlamına gelen Türkçe bir isimdir. İsmin kökeni “ay” ve “bars” (Türkçe “leopar”) kelimelerinden gelir. Ancak bazı dilbilimcilere göre ilk kelimenin kökeni “oy”dur ve “gri”, “koyu sarı” veya “aslan rengi” anlamına gelir ve aslanı temsil eder.

Abidin ismi ne anlama gelir?

Abidin ismi Kur’an’da geçiyor ve ibadet eden, tapan kullar anlamına geliyor.

Ayberk Öz Türkçe mi?

Ayberk İsminin Özellikleri – Kökeni Ayberk ismi, Türk dilinin köklü ve zengin yapısından gelmektedir ve Türk toplumunda sıklıkla tercih edilen modern bir isimdir.

Alaz ismi ne demek?

Alaz, Türk kökenli bir erkek ismidir ve alevli ve parlak ateş hali anlamına gelir. Ayrıca alev, parlaklık ve ışıltı gibi anlamları da vardır. Bu isim genellikle enerji, canlılık ve tutku ile ilişkilendirilir ve bu niteliklere sahip bir karakteri gösterebilir.

Karan ne demek?

Bu isim hem Türkiye’de hem de Hindistan’da kullanılır ve genellikle koruyucu, güçlü veya anlayışlı bir karakteri temsil eder. Karan isminin diğer anlamları: Temiz, masum, samimi, sözünün eri; cesur.

Atlas ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Atlas ismi Kuran’da geçiyor mu? Atlas ismi Kuran’da geçmiyor. Ancak ismin doğrudan bir dini kitapla ilişkilendirilmemesi, bu ismin kullanımının İslam dini için bir sorun teşkil etmediği anlamına gelebilir.

Behime ismi ne demek?

(ﺑﻬﻴﻤﻪ) i. (Ar. behîme) Dört ayaklı hayvan: Eh, böyle başsız bir vücut behîme’den (Ahmed Vefik Paşa) daha kötüdür.

Bugra ismi ne anlama gelir?

Buğra ismi Orta Asya Türk topluluklarında “genç deve” anlamına gelir ve öncelikle erkek develer için kullanılır. Tarih boyunca Türk kabileleri arasında genç prensler veya hanedanlar için yaygın olarak tercih edilen bir isim olmuştur.

Bukre kız ismi mi?

Bükre: Bükre hem erkek hem de kız ismi olarak kullanılır ve Fetih Suresi’nin 9. ayetinde yer alır. Sabah vakti anlamına gelir. Kübra: Çok büyük anlamına gelir.

Botan çayı nerededir?

Diğer kullanımlar için Botan (anlam ayrımı) bölümüne bakınız. Botan Nehri [a], Türkiye’nin güneydoğusundaki Siirt ilinde yer almaktadır. Botan Nehri’nin üst kısımlarına genellikle Çatak denir ve çoğunlukla Van ilinde akar. Bölge, Botan Vadisi Milli Parkı’nı içerir. Diğer kullanımlar için Botan (anlam ayrımı) bölümüne bakınız. Botan Nehri [a], Türkiye’nin güneydoğusundaki Siirt ilinde yer almaktadır. Botan Nehri’nin üst kısımlarına genellikle Çatak denir ve çoğunlukla Van ilinde akar. Bölge, Botan Vadisi Milli Parkı’nı içerir.

Botan çayı nereye dökülüyor?

Bitlis Çayı, Botan Çayı’yla birleşmeden önce Kavuşşahap Dağları’nın sularını toplayan Pınarca Deresi’ne dökülür. Botan Suyu bu iki önemli akarsuyla birleştikten sonra Çat Tepe’de Dicle’ye dökülür.

Botan Vadisi hangi akarsu?

Botan Vadisi, Siirt-Hakkâri ve Siirt-Van sınırlarını oluşturan yüksek dağlardan kaynaklanan ve Güneydoğu Toroslar’ın Güneydoğu Van Dağları’nın Nordüz Platosu’nu batıdan çevreleyerek, Siirt ilinin 20 km güneydoğusunda Dicle Nehri’ne dökülen Botan Çayı’nın vadi sistemidir.

Serhat Kur’an’da geçiyor mu?

Serhat ismi Kuran’da geçiyor mu? Serhat ismi Kuran’da geçmeyen bir isimdir. Türk kökenlidir ve Türk kültürü için özel bir anlamı vardır, bu yüzden Kuran ile doğrudan bir bağlantısı yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Escort İlanları