E-devletin kurucusu kimdir?
.tr alan adı, 7 Haziran 2001’de Başbakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturuldu. Alan adının yöneticisi Türksat’tır ve projenin sorumluluğu da Türksat’a aittir. Alan adlarıyla ilgili finansal işlemler, Cumhurbaşkanlığı adına Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından kontrol edilmektedir.
E-devlet hangi dille yazıldı?
e-Devlet e-İmza uygulaması bilgisayarda çalışan bir Java uygulamasıdır.
Hangisi e-devlet hizmetlerinin sunulmaya başladığı yıldır?
* Mobil e-Devlet uygulaması Mart 2015’ten itibaren vatandaşların kullanımına sunulmuştur.
Diğer ülkelerde e-devlet var mı?
Dünyada Dijital Devlet Dünyadaki örneklere baktığımızda Finlandiya, Güney Kore, Avustralya, Singapur, Estonya, Danimarka ve Norveç gibi önde gelen ülkelerin de oldukça kapsamlı ve etkin dijital devlet uygulamalarına sahip olduğunu görüyoruz.
E-devlet kim çıkardı?
e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.
E-devlet kime bağlıdır?
e-Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A.Ş. tarafından yürütülmektedir.
e-Devlet neden var?
E-devlet, devlet hizmetlerinin vatandaşlara elektronik olarak sunulmasıdır. Amaç, devlet hizmetlerini vatandaşlara mümkün olan en basit ve en etkili şekilde, yüksek kalite, hız, kesintisiz hizmet ve güvenlikle sunmaktır.
e-Devlet kaç yaşında açılıyor?
E-devlet şifresini kimler alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi Kart sahipleri ve yabancılar.
e-Devlet projesi nedir?
E-devlet kavramının yönetsel boyutu, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak vatandaşlara ve diğer kamu yönetimi paydaşlarına kamusal bilgi ve hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetim birimlerini kapsamaktadır.
E-devlet kaç kişi kullanıyor?
34.429.551 Cinsiyete göre kullanıcı sayısı: 30.09.
E-devletten hangi bilgilere ulaşılabilir?
Örneğin; Adli sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez Bankası veri tabanlarıyla yapılan entegrasyonlar sayesinde nüfus verileri, adli sicil kayıtları, ehliyet verileri, tapu kayıtları ve döviz kurları gibi bilgiler saniyeler içinde adli makamlara sunulabilmektedir.
E-devletin yararları nelerdir?
E-devlet uygulamalarının faydalarını şu şekilde özetlemektedirler: • E-devlet kamu hizmetlerinin biçimini değiştirir. E-devlet yönetim yaklaşımında değişikliğe yol açar. E-devlet daha etkili ve verimli hizmet sunumu ve daha yüksek üretkenlik sağlar. E-demokrasinin yerleşmesine katkıda bulunur.
Amerika’da e-Devlet var mı?
İnternet teknolojileriyle 1970’li yıllarda tanışan ABD, bilgi ve iletişim teknolojileri ile e-devlet alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir.
Almanya’da e-Devlet var mı?
E-devlet konusunda Avrupa ülkeleri arasında Almanya 21. sırada yer alıyor.
e-Devlet şifresi başkasının eline geçerse neler yapabilir?
Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi verdiğiniz kişiler birçok kişisel bilginize erişebilir ve sizin adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları dahil hiç kimse sizden kişisel bilgilerinizi isteyemez, şifrenizi isteyemez, şifrenizi görüntüleyemez veya sizin adınıza şifrenizi değiştiremez.
E-devlet kaç yılında çıktı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Aralık 2008’de kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, e-Devlet Kapısı’nın bu yıl 15’inci yıl dönümünü kutladığını belirtti.
E-devletin yeni adı nedir?
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Koç, e-devletin yeni isminin “Dijital Türkiye” olacağını belirterek, platformun 42 milyon kişi tarafından kullanıldığını vurguladı.
E-devletin e-si ne anlama gelir?
Küçük harf e, “elektronik” kelimesiyle ifade edilen ve e ile sembolize edilen teknolojilerin yalnızca araçlar olduğunu gösterir. Büyük harf “D”, devlet yönetiminin örgütsel ve zihinsel dönüşümü olan asıl amacı sembolize eder.
E-devlet kaç yaşında açılıyor?
Şifreyi kimler alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi Kart sahipleri (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesine göre yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilir.