İçeriğe geç

Alıcı Kargoyu Onaylamazsa Ne Olur

Alıcı kargoyu kabul etmezse ne olur?

Kargo sahibi kargosunu bu süre içerisinde teslim almazsa, kargo şirketi genellikle nakliye ücreti ve depolama ücreti gibi ek maliyetler talep eder. Kargo sahibinin kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo şirketiyle iletişime geçerek kargonun durumunu öğrenebilir.

Sahibinden alıcı ürünü onaylamazsa ne olur?

Satıcı iade edilen ürünü aldıktan sonra 48 saat içinde onaylamazsa, sistem tarafından otomatik olarak onaylanmış kabul edilir ve tutar bankaya bağlı olarak 1-5 iş günü içinde iade edilir. Satıcı özel bir kişi ise ürün bedeli iade edilir, hizmet bedeli iadeye dahil değildir.

Kargo kabul edilmezse ne olur?

Size gönderilen kargoyu teslim almadığınız takdirde alıcıya geri gönderilecektir. Burada herhangi bir borcunuz olmayacaktır, kargo masrafları göndericiden tahsil edilecek ve kargonuz göndericiye teslim edilecektir.

Dolapta alıcı onaylamazsa ne olur?

Alıcı kargo teslim edildikten sonra siparişi onaylamazsa sipariş bir gün sonra otomatik olarak onaylanır ve para satıcının hesabına aktarılır. Alıcının bu onay süresi içerisinde ihtiyacı varsa iade talebinde bulunması veya yaşadığı diğer sorunları Dolap ile paylaşması gerekmektedir.

Alıcı ürünü onaylamazsa ne olur?

Alıcı ürünü onaylamazsa ne olur? Alıcı ürünü onaylamazsa veya iade talebinde bulunmazsa işlem 2 gün sonra otomatik olarak onaylanır ve ürün tutarı satıcıya aktarılır.

Kargoyu almamak suç mu?

Son noktamızı hemen baştan belirtmemiz gerekirse: Kargoyu kabul etmemek suç değildir ve cezası yoktur. Teslim ettiğiniz kargoyu teslim almazsanız kargo göndericiye geri gönderilir. Tüketici olarak ürünü kabul etmeyi reddedip cayma hakkınızı kullanmakta özgürsünüz.

Sahibinden kargoyu almazsam ne olur?

Ürünü geçerli süre sınırı içinde göndermezseniz ne olur? Bireysel bir satıcıysanız ve ürünü satın alma tarihinden itibaren 3 iş günü içinde veya kurumsal bir satıcıysanız, ilanı yerleştirirken belirttiğiniz süre içinde göndermezseniz, işlem sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir ve ödeme alıcıya iade edilir.

Dolap alıcı kargoyu almazsa ne olur?

Merhaba, ürün alıcıya teslim edilmezse iade kargo sürecine göre göndericiye iletilerek teslim edilecektir. Kargo firması ile gönderilen ürünlerde ek kargo ücreti alınmayacaktır.

Sahibinden onay süresi nedir?

İlanlarınız 6 saat içerisinde incelenip onaylanacak veya reddedilecektir.

Alıcı ödemeli kargoda alıcı ödemezse ne olur?

1-) GÖNDEREN tarafından gönderim yapılması ve kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesi durumunda, alıcı kargo masraflarını ödemediği takdirde teslimat yapılmayacaktır. GÖNDEREN, teslimat talimatsız yapılsa bile kargo masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme sorunlarından kaynaklanan gecikmelerden ve anlaşmazlıklardan sorumlu değildir.

Kargoyu almadım diye icra gelir mi?

Genel olarak internetten alışverişlerde, ürünü teslim almayan müşteriye, ürünü teslim almaması durumunda kargo ücretini kendisinin ödemesi gerektiği, aksi takdirde icra takibi başlatılacağı yönünde cevap verilebilir.

Kargoyu kontrol etme hakkı var mı?

Taşıyıcılar, taşıdıkları yükün alıcıya teslimi sırasında alıcının yükü muayene amacıyla açma talebine uymak zorundadır.

Dolapta kargoya verilmezse ne olur?

Not: 30 gün içerisinde kargoya verilmeyen ve alıcı tarafından iptal edilmeyen siparişler Dolap tarafından otomatik olarak iptal edilecek ve siparişin verildiği banka hesabına ücret iadesi süreci başlatılacaktır.

Dolap onay süresi ne kadar?

Tüm belgeler Dolap’a ulaştıktan sonra başvurunuz 10 iş günü içerisinde incelenecek ve sonuç başvuru sahibine bildirilecektir. Belgeler teslim edilmezse, butik olmadan 1 ay boyunca normal üyeler gibi satış yapmaya devam edebilirsiniz. Bu süreden sonra belgeler hala teslim edilmezse, başvuru sahibinin hesabı kapatılacaktır.

Dolapta iade kargo ücretini kim öder?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Dolap alıcı kargoyu kabul etmezse ne olur?

Merhaba, ürün alıcıya teslim edilmezse iade kargo sürecine göre göndericiye iletilerek teslim edilecektir. Kargo firması ile gönderilen ürünlerde ek kargo ücreti alınmayacaktır.

Satıcı iade kargoyu almazsa ne olur?

İade kargomu teslim almazsam ne olur? Mesafeli sözleşme kurallarına göre iade ettiğiniz ürünü geri almakla yükümlüsünüz. Bu şekilde ürün teslim almamaya devam ederseniz üyeliğiniz geçici olarak askıya alınabilir veya tamamen sonlandırılabilir.

İade ürünün kargo ücretini kim öder?

Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının kullanılması halinde, ilgili mevzuatın yürürlüğe girdiği tarih olan 1999 tarihine kadar satıcı iade kargo bedelini ödemekle yükümlü olup tüketicilerin iade kargo bedeli ödemesi kesinlikle söz konusu değildir.

Kargo geri giderse para iadesi olur mu?

Satıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına dair bildirimi aldığı tarihten itibaren 14 gün içinde, teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Satıcı, iadeyi tüketiciye herhangi bir maliyet veya yükümlülük getirmeden toptan yapmak zorundadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir